Verdi-og lånetakst

Verditakst utarbeides på grunnlag av takstmannens befaring og oppmåling av boligen. Rapporten inneholder en teknisk beskrivelse av bygget sammen med arealene som er beregnet på grunnlag av oppmålingen.

Verditakst-rapporten vil inneholde en enkel beskrivelse av vedlikehold, uten at det gjøres grundige undersøkelser av den tekniske tilstanden. Den skal begrunne eiendommens markedsverdi. Under befaringen blir det kartlagt utvendige og innvendige overflater og beskrivelse av tekniske installasjoner. Det blir også redegjort for eventuelle tilbygg og moderniseringer.

Vedlikehold og standard blir også vurdert under en verditakst. Alle rom blir kontrollmålt og sum areal for Primærdelen (P-rom) og sekundærdelen (S-rom) blir satt opp i rapporten, angitt ved bruksareal (BRA) og bruttoareal (BTA).

Det blir gjort en markedsvurdering, og verdien settes etter at beliggenhet, utsikt, sol, kommunikasjon, avstand til butikker, barneskole og lignende er vurdert. Det blir satt både markedsverdi og låneverdi i verditaksten.

Verditaksten benyttes primært som grunnlag for belåning av eiendommen og skifte-arveoppgjør etc. Ved salg av eiendom anbefales eierskifterapport.

Rimelig verditakst i Ålesund

Ønsker du verditakst i Ålesund eller omegn? Ta kontakt via kontaktskjemaet dersom du ønsker et uforpliktende tilbud, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig.

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål eller ønsker å bestille befaring i Ålesund eller omegn. Benytt kontaktskjema eller ring for en uforpliktende og hyggelig prat.